Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

 

Az Adós neve:

MANITOX Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A finanszírozás bemutatása:

A Manitox Kft. a Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram keretében forgóeszköz finanszírozására 150 millió Ft összegű kölcsönben részesült a 3580 Tiszaújváros, Bay Zoltán út 17. szám alatti telephelyén.

Hitelprogram azonosító jele:

GINOP-8.3.5-18/B

Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések megvalósítása a MANITOX Kft.-nél

Kedvezményezett neve, címe:         

MANITOX Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:   

Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések megvalósítása a MANITOX Kft.-nél

Szerződött feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege:           432 494 535 Ft

A támogatás mértéke:                                                                                     90 %

A projekt tartalma:                         

A GINOP-4.1.5-22-2022-00010 azonosító számú projekt alapvető célja a vállalkozás energia-hatékonyságának növelése ez által a működési költségek csökkentése, a munkavégzési körülmények javítása.

A fejlesztés mérete mintegy 5000 m2, az épületek jelenlegi energetikai minőség szerinti besorolása: DD. A projekt keretében megvalósítani tervezett beruházást követően a besorolásuk egy szintet javul, azaz CC besorolásúvá válik. A projekt keretében energiahatékonyság javítását célzó tevékenységek valósulnak meg. Hőtechnikai adottságok javítása során hőveszteség csökkentés realizálódik. A tevékenységen belül meglévő fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje / energia megtakarítást eredményező korszerűsítése valósul meg. Az épületek fűtési, hűtési rendszereinek korszerűsítése tevékenységen belül fűtési, hűtési rendszer primer oldalán A++ osztályú levegő -víz típusú hőszivattyú rendszer kerül beüzemelésre. A meglévő beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása során a teljes világítási rendszer cseréje során LED világítástechnikai eszközök beépítése történik meg. Megújuló energiafelhasználás felhasználását célzó projektelemként 362,48 kWp napelemes rendszer telepítése történik meg. A kiépítésre kerülő napelemes rendszer kizárólag a fejlesztésben érintett épület és az abban folyó gazdasági-termelési folyamatok villamosenergia-ellátásához kapcsolódik.

A projekt eredményes megvalósítását követően a termeléshez szükséges villamos energia mintegy 15%-a megújuló energiaforrás alkalmazásával kerül kiváltásra, a hőszivattyú rendszerek biztosítják a téli és nyári időszakban a komfort klíma kialakítását fűtési és hűtési oldalon egyaránt.  Az energiatakarékos fényforrások alkalmazása során a munkavégzési körülmények is jelentősen javulnak. A beruházás sikeres megvalósítása eredményeképpen a vállalkozás energiahatékonysági mutatói optimalizálódnak, a korábbi korszerűtlen energetikai megoldásokból adódó kiadásai csökkennek mely elősegíti a szervezet versenyképességének megőrzését.

A projekt tervezett befejezési dátuma:                   2023.06.14.

A projekt azonosító száma:                                         GINOP-4.1.5-22-2022-00010

Új innovatív technológia adaptálása a Manitox Kft-nél

Kedvezményezett neve, címe:       MANITOX Műanyagipari, Kereskedelmi és

Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

3580 Tiszaújváros, Bay Zoltán u. 17.

Projekt címe:  „Új innovatív technológia adaptálása a Manitox Kft-nél”

Szerződött támogatás összege:                   14 999 992 Ft

A támogatás mértéke:                                 18,71%

A projekt tartalma:                         

Cégünk vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Nemzetgazdasági Minisztérium,mint Támogató által 2017. november 6-án meghirdetett „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című konstrukcióban.

A projektünk megvalósítása során 1 db áttekercselő eszköz beszerzése történik meg mely a termelés hatékonyságát is növelik, innovatív termékek gyártását teszik lehetővé.

A tervezett innováció eredményeként jelentősen nő a Manitox Kft versenyképessége, termékskálánk szélesítésével újabb piaci részesedést szerezhetünk mely leginkább exportpiaci tekintetben meghatározó. A technológiai fejlesztés a beszerezni kívánt berendezés műszaki paramétereit, technológiába illeszthetőségét, előzetes önköltség számításaink eredményét is figyelembe véve gazdaságos termék előállítást tesz lehetővé.

A fejlesztés hozzájárul a vállalkozás eredményességének növeléséhez és alapot képez  újabb innovatív fejlesztések finanszírozásához.

A projekt tényleges befejezési dátuma:     2018.10.31.

A projekt azonosító száma:                         GINOP-2.1.8-17-2017-00096

Kapacitásbővítő beruházás a Manitox Kft. kesznyéteni telephelyén

Kedvezményezett neve, címe:        MANITOX Műanyagipari, Kereskedelmi és

Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

3580 Tiszaújváros, Bay Zoltán u. 17.

Projekt címe:  „Kapacitásbővítő beruházás a Manitox Kft. kesznyéteni telephelyén”

Szerződött támogatás összege:       21 064 832 Ft

A támogatás mértéke:                                 30%

Szerződött hitel összege:                             21 415 913 Ft

A projekt tartalma:                         

Cégünk vissza nem térítendő támogatást nyert el és kedvezményes kamatozású hitelt vehet igénybe a  Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2016. december 7-én meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című konstrukcióban.

A projektünk megvalósítása során 1 db  áttekercselő és csomagol gépsor, 1 db dízel és 1 db elektromos targonca beszerzésére kerül sor. A  költségvetés eszközei a termelés hatékonyságát is növelik, logisztikai folyamatainkat erősítik.

Az új, korszerű GWP áttekercselő és csomagoló gépsor beszerzésével elérhető a háztartási csomagolóanyag termékcsaládunk bővítése. A megnövekedett alapanyag és késztermékmennyiséget a projekt keretében beszerzett 1 db 3,0 t teherbírású diesel üzemű és 1 db 1,2 t teherbírású elektromos gyalogkíséretű targonca segítségével illesztjük logisztikai folyamatainkba.

A beruházás eredményeképpen jelentősen nő a cégünk versenyképessége, termékskálánk szélesítésével újabb piaci részesedést szerezhetünk mely leginkább exportpiaci tekintetben meghatározó.

A projekt tényleges befejezési dátuma:     2018.08.31.

A projekt azonosító száma:                        GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00390

Exportbővítő, hatékonyságnövelő fejlesztés a Manitox Kft-nél

Kedvezményezett neve, címe:        MANITOX Műanyagipari, Kereskedelmi és

Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

3580 Tiszaújváros, Bay Zoltán u. 17.

Projekt címe:  Exportbővítő, hatékonyságnövelő fejlesztés a Manitox Kft-nél

Szerződött támogatás összege:        73941334 Ft

A támogatás mértéke:                        50,00 %

A projekt tartalma:                         

Cégünk jelen projekt megvalósításával műanyagipari termékgyártásához kapcsolódóan kapacitásbővítő beruházást hajt végre. A beruházás elsődleges célja a hatékonyság növelése és a termékskála bővítése a hazai és exportpiaci igényeknek megfelelően.

A projekt keretein belül 5 db gyártó berendezés kerül beszerzésre.

  • A behúzószalagoszsákgyártógép segítségével a jelenleg gyártott rollos szemeteszsákok mellett kisebb anyagfelhasználással állíthatunk  elő hasonló űrtartalmú zsákokat.
  • Az 1 rétegű extruder egyszeres automata tekercselő egyaránt lehetőséget biztosít HDPE és LDPE alapanyag feldolgozására, üzembe helyezésével a gyártási teljesítmény növelése válik lehetővé.
  • A 3 rétegű fóliafúvó (coextruder) kettős automata tekercselő berendezés HDPE és LDPE alapanyag, valamint 100%-ban újrahasznosított re-granulátum feldolgozására egyaránt alkalmas.
  • A hűtőberendezés üzembe helyezésével valóra válik a hűtővíz cirkuláltatása, mely költséghatékonyságot eredményez.
  • A beszerzésre kerülő nagy teljesítményű regranuláló (agglomeráló) berendezés kihozatali mennyisége lehetővé teszi, hogy valamennyi fóliafúvó extrúderen és konfekcionáló gépen keletkezett gyártásközi hulladék 100 %-ban azonnal újrafeldolgozásra kerüljön.

A berendezések beszerzése és üzembe helyezése által funkcióban, minőségben és választékban bővebb termékszerkezet kerül megalkotásra.

A technológiai fejlesztések az önköltség csökkentéshez is kapcsolódnak, különösen a hűtővíz cirkuláltatása az új hűtőgép által és a technológiai hulladék re-granulálása mely javítja az önköltséget.

A fejlesztések által korszerű berendezések üzemeltetési ismereteinek elsajátítása által dolgozóink tudása is jelentős mértékben bővül, gyártási kapacitásunk növelése hozzájárul vállalkozásunk versenyképességének megőrzéséhez, munkavállalói létszámunk megtartásához és lehetőség szerinti bővítéséhez.

A projekt tervezett befejezési dátuma:     2017.08.31.

A projekt azonosító száma:                                     GINOP -1.2.1-14-2014-00251