Új innovatív technológia adaptálása a Manitox Kft-nél

Kedvezményezett neve, címe:       MANITOX Műanyagipari, Kereskedelmi és

Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

3580 Tiszaújváros, Bay Zoltán u. 17.

Projekt címe:  „Új innovatív technológia adaptálása a Manitox Kft-nél”

Szerződött támogatás összege:                   14 999 992 Ft

A támogatás mértéke:                                 18,71%

A projekt tartalma:                         

Cégünk vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Nemzetgazdasági Minisztérium,mint Támogató által 2017. november 6-án meghirdetett „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című konstrukcióban.

A projektünk megvalósítása során 1 db áttekercselő eszköz beszerzése történik meg mely a termelés hatékonyságát is növelik, innovatív termékek gyártását teszik lehetővé.

A tervezett innováció eredményeként jelentősen nő a Manitox Kft versenyképessége, termékskálánk szélesítésével újabb piaci részesedést szerezhetünk mely leginkább exportpiaci tekintetben meghatározó. A technológiai fejlesztés a beszerezni kívánt berendezés műszaki paramétereit, technológiába illeszthetőségét, előzetes önköltség számításaink eredményét is figyelembe véve gazdaságos termék előállítást tesz lehetővé.

A fejlesztés hozzájárul a vállalkozás eredményességének növeléséhez és alapot képez  újabb innovatív fejlesztések finanszírozásához.

A projekt tényleges befejezési dátuma:     2018.10.31.

A projekt azonosító száma:                         GINOP-2.1.8-17-2017-00096

Kapacitásbővítő beruházás a Manitox Kft. kesznyéteni telephelyén

Kedvezményezett neve, címe:        MANITOX Műanyagipari, Kereskedelmi és

Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

3580 Tiszaújváros, Bay Zoltán u. 17.

Projekt címe:  „Kapacitásbővítő beruházás a Manitox Kft. kesznyéteni telephelyén”

Szerződött támogatás összege:       21 064 832 Ft

A támogatás mértéke:                                 30%

Szerződött hitel összege:                             21 415 913 Ft

A projekt tartalma:                         

Cégünk vissza nem térítendő támogatást nyert el és kedvezményes kamatozású hitelt vehet igénybe a  Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2016. december 7-én meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című konstrukcióban.

A projektünk megvalósítása során 1 db  áttekercselő és csomagol gépsor, 1 db dízel és 1 db elektromos targonca beszerzésére kerül sor. A  költségvetés eszközei a termelés hatékonyságát is növelik, logisztikai folyamatainkat erősítik.

Az új, korszerű GWP áttekercselő és csomagoló gépsor beszerzésével elérhető a háztartási csomagolóanyag termékcsaládunk bővítése. A megnövekedett alapanyag és késztermékmennyiséget a projekt keretében beszerzett 1 db 3,0 t teherbírású diesel üzemű és 1 db 1,2 t teherbírású elektromos gyalogkíséretű targonca segítségével illesztjük logisztikai folyamatainkba.

A beruházás eredményeképpen jelentősen nő a cégünk versenyképessége, termékskálánk szélesítésével újabb piaci részesedést szerezhetünk mely leginkább exportpiaci tekintetben meghatározó.

A projekt tényleges befejezési dátuma:     2018.08.31.

A projekt azonosító száma:                        GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00390

Exportbővítő, hatékonyságnövelő fejlesztés a Manitox Kft-nél

Kedvezményezett neve, címe:        MANITOX Műanyagipari, Kereskedelmi és

Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

3580 Tiszaújváros, Bay Zoltán u. 17.

Projekt címe:  Exportbővítő, hatékonyságnövelő fejlesztés a Manitox Kft-nél

Szerződött támogatás összege:        73941334 Ft

A támogatás mértéke:                        50,00 %

A projekt tartalma:                         

Cégünk jelen projekt megvalósításával műanyagipari termékgyártásához kapcsolódóan kapacitásbővítő beruházást hajt végre. A beruházás elsődleges célja a hatékonyság növelése és a termékskála bővítése a hazai és exportpiaci igényeknek megfelelően.

A projekt keretein belül 5 db gyártó berendezés kerül beszerzésre.

  • A behúzószalagoszsákgyártógép segítségével a jelenleg gyártott rollos szemeteszsákok mellett kisebb anyagfelhasználással állíthatunk  elő hasonló űrtartalmú zsákokat.
  • Az 1 rétegű extruder egyszeres automata tekercselő egyaránt lehetőséget biztosít HDPE és LDPE alapanyag feldolgozására, üzembe helyezésével a gyártási teljesítmény növelése válik lehetővé.
  • A 3 rétegű fóliafúvó (coextruder) kettős automata tekercselő berendezés HDPE és LDPE alapanyag, valamint 100%-ban újrahasznosított re-granulátum feldolgozására egyaránt alkalmas.
  • A hűtőberendezés üzembe helyezésével valóra válik a hűtővíz cirkuláltatása, mely költséghatékonyságot eredményez.
  • A beszerzésre kerülő nagy teljesítményű regranuláló (agglomeráló) berendezés kihozatali mennyisége lehetővé teszi, hogy valamennyi fóliafúvó extrúderen és konfekcionáló gépen keletkezett gyártásközi hulladék 100 %-ban azonnal újrafeldolgozásra kerüljön.

A berendezések beszerzése és üzembe helyezése által funkcióban, minőségben és választékban bővebb termékszerkezet kerül megalkotásra.

A technológiai fejlesztések az önköltség csökkentéshez is kapcsolódnak, különösen a hűtővíz cirkuláltatása az új hűtőgép által és a technológiai hulladék re-granulálása mely javítja az önköltséget.

A fejlesztések által korszerű berendezések üzemeltetési ismereteinek elsajátítása által dolgozóink tudása is jelentős mértékben bővül, gyártási kapacitásunk növelése hozzájárul vállalkozásunk versenyképességének megőrzéséhez, munkavállalói létszámunk megtartásához és lehetőség szerinti bővítéséhez.

A projekt tervezett befejezési dátuma:     2017.08.31.

A projekt azonosító száma:                                     GINOP -1.2.1-14-2014-00251