A modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő beruházás megvalósítása a MANITOX KFT.-nél

 

Kedvezményezett neve:       

MANITOX Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A fejlesztés tárgya, célja:

Komplex fejlesztés megvalósítása a „Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” című, GINOP Plusz-1.2.3-21 kódszámú pályázati konstrukcióban nyertes projektben.

 

Szerződött támogatás összege:        102 031 291 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása:                         

A megvalósítás helyszíne 8121 Tác, Ady Endre utca 12-15. (hrsz 15.) címen található, mely a vállalkozás saját tulajdonú telephelye.

A TEÁOR 22.21 – Műanyag lap, lemez, fólia, cső, profil gyártása tevékenység fejlesztése során a következő beruházás elemek valósulnak meg: Technológiai fejlesztést eredményező új eszközként termelő- és anyagmozgató berendezések kerülnek beszerzésre.

A beszerzésre kerülő adagoló berendezés, rollos szemeteszsák gyártógép, illetve vákuumos szállító egység egy rendszert alkotva a piacon elérhető legkorszerűbb gyártási alkalmazásként segíti a termelés hatékonyságának növelését. A megnövekedett anyagmozgatási feladatok elvégzését kétféle elektromos és egy hidrodinamikus hajtású homlokvillás targonca segíti a projektben történő beszerzésüket követően.

A vállalkozás fejlesztése az irányítási folyamatok mentén is megvalósul. Tanácsadás keretében testre szabott képzési, személyiség- és készségfejlesztő programok kerülnek kidolgozásra képzési terv formájában. A projektben megvalósuló IKT képzés tudásanyagának elsajátítása a működési folyamatok optimalizációját segíti.

A fejlesztés jelentős nagyságrendű megújuló energia alkalmazására biztosít lehetőséget. A kiépítésre kerülő 314,5 kWp teljesítményű napelemes rendszer a gyártáshoz kapcsolódó energiafelhasználás jelentős részét képes biztosítani.

A projekt megvalósítása a Manitox Kft. gyártási hatékonyságának növekedését eredményezi. Az irányítás és gyártásszervezés folyamatai fejlesztése mellett, a digitalizáció kihívásainak való megfelelés is előtérbe helyeződik

A fejlesztés hozzájárul a meglévő munkavállalók biztos foglalkoztatásához és további munkahelyek teremtésére is lehetőséget biztosít a jövőben.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma:                   2024.03.01.

A projekt azonosító száma:                                         GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-04172